Monday, October 10, 2016

Wat zeggen de kleine lettertjes ?

Wat zeggen de kleine lettertjes, de 'gebruiksvoorwaarden' van een malafide dating site (of zal ik het maar meteen 'dating scam' noemen) ?
Malafide dating scams, je hebt ze in alle gradaties. Van eerder subtiel tot platvloers. In dit tweede geval loont het zeker de moeite het hieronder (letterlijk) weergegeven hoofdstuk uit de gebruiksvoorwaarden van een dergelijke dating scam te lezen. Denk dus even na vooraleer je gratis registreert en de sluizen opent voor een vloedgolf van sletterige berichten van fake-profielen.

Content

  1. De inhoud van externe links zoals deze kunnen worden geplaatst binnen ons netwerk worden door ons niet gecontroleerd. Daarvoor is de betreffende aanbieder aansprakelijk. De inhoud van deze website werd met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks is The Right Link B.V. niet aansprakelijk voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de beschikbaar gestelde informatie. De bijdrages geven de mening weer van de betreffende auteur. Personages, profielen, advertenties of bijdragen kunnen entertainment tot doel hebben. Fysieke contacten zijn niet in alle gevallen mogelijk. Onder geen omstandigheden zijn wij aansprakelijk voor directe of indirecte schade voortkomend uit het gebruik van de Website. Daarbij onttrekken wij ons van alle aansprakelijkheid in de mate dat is toegestaan door de wet, ongeacht de aard van de actie, voor handelingen of veronachtzaming van Gebruikers.
  2.  Deze Website heeft entertainment als doel, het is expliciet niet het doel van deze Website om fysieke afspraken tot stand te brengen.
  3. The Right Link B.V. behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om gesprekken op de Website te sturen via zelf gecreëerde profielen. Dit zijn fictieve profielen waarmee geen fysieke afspraken mogelijk zijn.
  4. The Right Link B.V. is niet verantwoordelijk voor Profielen die in strijd zijn met de wet. The Right Link B.V. heeft niet de beschikking over middelen om de inhoud van Profielen permanent te controleren. Bij vermoeden van overtreding van de wet door een Gebruiker zal The Right Link B.V. direct op de hoogte worden gebracht. The Right Link B.V. zal vervolgens alle binnen haar mogelijkheden liggende inspanningen verrichten om herhaling hiervan te voorkomen en indien noodzakelijk betreffende uitingen op de website te verwijderen.
  5. The Right Link B.V. gebruikt onder andere websites van derden om, al dan niet tegen vergoeding, bezoekers te sturen naar haar Website. Deze derden die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van deze hyperlinks zijn hierbij zelf aansprakelijk voor de inhoud van de website en de wijze waarop deze derde de gebruiker door middel van hyperlinks naar de Website stuurt.
  6. Gebruiker verstrekt The Right Link B.V. een licentie (toestemming) voor het gebruik van de intellectuele eigendomsrechten op de inhoud die door de Gebruiker zijn verstrekt. Deze licentie omvat in het bijzonder het recht van The Right Link B.V. op het dupliceren, weergeven, aanpassen, vertalen, scannen, inzetten voor publiciteitsdoeleinden, zowel commercieel als niet-commercieel, in sublicentie geven of overdragen van inhoud die betrekking heeft op Profielen (informatie, foto's, videobeelden, beschrijvingen, zoekcriteria, etc.)

Heeft die website ook nog een naam? Doet het ertoe? De namen van dating scams veranderen immers voortdurend en er komen talrijke 'klonen' bij. Maar de modus operandi blijft wel altijd gelijk: 'Beter dan Tinder', schaars geklede jongedames die je ertoe aanzetten de 'stap te zetten die je leven zal veranderen'.
Nog wat porno erbovenop en je kan de beslissing overlaten aan je jongeheer. Op de registratepagina staat dan (wettelijk verplicht) altijd een link (ook in klein lettertype) naar de 'Algemene voorwaarden', de kleine lettertjes waarvan hierboven een voorbeeld. Als je dit even hebt doorgenomen (vooral puntjes 2, 3 en 6) wordt de jongeheer terstond teruggefloten.

"The Right Link B.V.", laat je niet verlinken!


Publiciteitskanalen
Om voldoende klanten te strikken gebruiken dating scams alle mogelijke publiciteitskanalen, zoals hierboven vermeld, gratis (indien mogelijk) en betalend.  Op (echte) gratis dating sites zijn publiciteit (banners) uiteraard de enige vorm van inkomsten om het platform draaiend te houden. Banners van bonafide dating sites of malafide dating scams zijn er erg vaak te zien. Verder worden vooral ook gemaskeerde links geplaatst op blogs die publiciteit toelaten. (Deze blog is ad-free.)

Meer over dit onderwerp

1 comment:

  1. This will be aside from that an amazing guide as i seriously wanted examining. You'll find it not day after day as i retain the scope to determine a product. romance scams

    ReplyDelete