Saturday, June 16, 2018

Mid-Life crisis of Kick?

Duet, Rika Ponnet - 12/06/2018

Wie de midlife bereikt, hoeft niet te panikeren. Er komt geen crisis, maar een nieuw begin. Dat is de boodschap van het nieuwe boek Midlife Kick. Maar hoe zit het nu met die midlifecrisis. Is het een feit of een mythe? 10 vragen over midlife door Stefanie Van den Broeck voor Knack.

* * *

Als U 'Mid-life crisis' onmiddellijk associeert met de gelijknamige song van Robert Long, dan is de kans groot dat U die inmiddels zo ongeveer achter de rug heeft.


Robert Long, Mid-life crisis

* * *

1. Waarom is de crisis een kick geworden?

Ann Lemmens (mede-oprichter van vijftigpluscommunity Wifty en mede-auteur van ‘Midlife Kick"): Vijf jaar geleden zijn Hélène van Herck en ik gestart met Wifty, vanuit een gezonde verontwaardiging. Het beeld van 50-plussers in onze maatschappij trok op niets. Toen ik een reclamecampagne zag met een ouder koppel in een roeibootje, waarvan de vrouw - met veel te kort en veel te grijs haar - overboord dreigde te vallen, was dat de spreekwoordelijke druppel. Zelfs mijn ouders van boven de 80 herkennen zich niet in dat beeld. Ook 50-plussers hebben nog goesting in het leven en willen zich edgy voelen. Intussen hebben wij een grote community opgebouwd en we merken dat 50 vaak staat voor een nieuwe start. Eindelijk je droom najagen, je sexy voelen en genieten van de ‘legenest-euforie". Dat lijkt ons eerder een kick dan een crisis.

Verder lezen op: Duet

No comments:

Post a Comment