Tuesday, August 31, 2021

Nu ook Podcasts

Een kort artikeltje om de zomer mee af te sluiten. Sinds verschillende maanden produceren de journalisten van Het Nieuwsblad / De Gentenaar zo nu en dan een podcast.

Enkele daarvan zijn inmiddels opgenomen op de media pagina die dan ook hernoemd werd tot "Videos & Podcasts." Tegelijk is ook de pagina met persberichten behoorlijk gestoffeerd. De oudere berichten (tot eind 2019) werden dan ook naar het digitale archief overgebracht. Doorgaans functioneren de links daarvan nog steeds, maar het is vooral een zaak om de lijst met persberichten niet nodeloos lang te maken.

Toepasselijk bij dit begin van het schooljaar is deze Podcast met Steven Van Gucht, gericht op de schoolgaande jeugd en hun ouders.


Hoe gevaarlijk is de deltavariant voor kinderen? Waarom geen mondmasker in de klas, maar wel onder gevaccineerde leerkrachten? Waarom nog zoveel regels als festivals al zonder kunnen? Het nieuwe schooljaar komt eraan, en dat roept een resem vragen op rond corona. Jullie stelden ze via mail en ons antwoordapparaat, viroloog Steven Van Gucht beantwoordt ze in deze podcast. Vanuit een goed geventileerd klaslokaal legt hij uit hoeveel zorgen we ons nu eigenlijk moeten maken over de herfst. “Dit is nog een onzekere overgangsfase. Sommige regels blijven echt belangrijk.

No comments:

Post a Comment